Bergen op Zoom

Het Krabbegat kan weer online raden naar wie de nieuwe Prins wordt

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Wat er wel of niet precies door gaat op Vastenavondgebied, moet in het Krabbegat nog blijken. Er zijn nog geen mededelingen over gedaan door de Stichting Vastenavend. Eén ding gaat in ieder geval door: er komt een nieuwe Prins. Nu is alleen nog de vraag wie dat wordt. Op een mysterieuze website kunnen de Krabben invullen wie het volgens hen zou moeten zijn.

Het is niet voor het eerst dat er online namen ingediend kunnen worden in een pool, waarbij tussenscores geregeld aangeven welke namen volgens de inzenders de grote kanshebbers zijn. In 2007 werd hetzelfde gedaan, toen er eveneens een ‘Nuuwe Prins’ gekozen moest worden. Deze keer is het alleen nog veel grootser opgepakt.

Welke kuiten?

Met een korte film, waarin te zien is hoe een maillot achterblijft op de brug van het prinselijk paleis, rijst de vraag wiens kuiten in het kledingstuk passen. Wie het weet mag het zeggen, en wel op de speciaal daarvoor in het leven geroepen website Prinsenpoel.nl. Vanaf nu kunnen bezoekers hier hun suggesties invullen. Op 18 september verschijnt de eerste tussenstand.