Bergen op Zoom

Het Markiezaathuis in Bergen op Zoom feestelijk geopend

Wethouder Andrew Harijgens opende samen met één van de bewoners Het Markiezaathuis © ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wethouder Andrew Harijgens heeft vrijdag Het Markiezaathuis in Bergen op Zoom op feestelijke wijze geopend. Een woonzorglocatie voor mensen met dementie, Alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies.

Het Markiezaathuis ligt in het zuiden van Bergen op Zoom op de hoek van de Antwerpsestraatweg en de Laan van Borgvliet. Het is een kleinschalige woonzorglocatie van zorgaanbieder Dagelijks Leven. Directeur Han Schellekens is erg blij met de nieuwe locatie. “Met onze 36e locatie hebben we gekozen voor een vesting midden in de wijk, zodat mensen hier in een veilige en vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden wonen.” De bewoners worden 24 uur per dag begeleid door professionele zorg.

Eigen studio

Sylvia Mathijssen, locatiemanager van het Markiezaathuis, vertelt dat mensen met dementie, Alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies er mogen wonen. “In Het Markiezaathuis is plaats voor twintig bewoners. Zij hebben een eigen studio, met een zit- en slaapkamer en badkamer.” Daarnaast zijn er gezamenlijke ruimtes, zoals twee huiskamers, een grote activiteitenruimte, een professionele keuken en een tuin.