Bergen op Zoom

Het Strandhuys in Bergen op Zoom kan terras van het jaar worden

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Het terras van Het Strandhuys aan de Boulevard in Bergen op Zoom is het ‘Lipton terras’ van de maand mei geworden. Eigenaar Robin Mulders en zijn team hebben een prijs van tienduizend euro gewonnen. Daarnaast zijn ze in de race om het ‘Lipton terras’ van het jaar te worden.

“Ik ben ontzettend trots dat wij de prijs in ontvangst hebben mogen nemen”, vertelt Mulders. De horecazaak is benaderd door een vertegenwoordiger van Lipton om mee te doen aan de wedstrijd. Mulders zag dit wel zitten. “Wij hadden zoiets van zeker, waarom niet? Wij verkopen veel ijsthee.” Onder het mom van ‘niet geschoten, is altijd mis’ ging de horecaondernemer de strijd aan met de andere terrassen die genomineerd zijn.

“Na een paar weken zagen wij dat we bovenaan stonden. Toen zijn we echt gaan kijken hoe we serieus kans zouden maken op de prijs en zijn we familie en vrienden gaan benaderen om op ons te stemmen.”

Trots

Als de eigenaar gevraagd wordt naar het geheim van zijn terras, wijst hij gelijk naar zijn personeel. “Alle credits gaan naar het team. Je kunt zo’n mooi terras hebben, maar zonder je personeel ben je helemaal niks.” De tienduizend euro die gewonnen is gaat dan ook zeker naar de medewerkers, vertelt Mulders. “We hebben nog niet iets concreets bedacht wat we er mee gaan doen, maar we gaan het wel aan het team besteden.

Het personeel is ook erg blij dat Het Strandhuys het beste terras van de maand mei is. “Het is superleuk dat wij deze kans hebben gekregen om dit te behalen”, vertelt serveerster Michelle van Loon. Het personeel doet ontzettend haar best om de gasten het naar de zin te maken. “We zijn vooral altijd heel erg blij en maken graag een praatje met de gasten”, vertelt serveerster Dominique Huffmeijer.

Terras van het jaar

Het Strandhuys wil nu ook terras van het jaar worden. “Dat is écht wel een serieus dingetje”, vertelt Mulders, die graag ‘de dubbel’ wil pakken. “We gaan er alles aan doen om ook deze prijs te winnen.” Mulders roept dan ook op om te stemmen op Het Strandhuys. “Stemmen is mogelijk via een link op onze Facebookpagina. Je maakt dan ook nog eens kans op waardenbonnen.”