Roosendaal

Het Wapen en Donkenhof presenteren een biertalkshow

Redactie Redactie

Mensen kunnen door de lockdown niet naar het café. Café Zalen Donkenhof in Wouw en Het Wapen van Roosendaal willen de mensen toch een café-ervaring bieden. Daarom presenteren zij zondag 17 januari een talkshow over bier, genaamd Bier(h)optafel. Roosendaler Koen Schoenmakers praat aan tafel met een aantal gasten over diverse bieren. Kijkers kunnen online vragen stellen aan de gasten en zelfs meedoen.

Door: Jerom Huijskens en Janneke Verbeem

Tot 13 januari konden mensen zich inschrijven voor een uitgebreid luxe bier- en spijsarrangement. Mensen kunnen via Facebook of YouTube de live-stream van de show volgen. Ook kunnen de kijkers meedoen door vooraf een bier- en spijspakket te bestellen. Deze kunnen ze zondag 17 januari ophalen.

Unieke gebeurtenis

De presentator behandelt met de gasten de verschillende bieren en hapjes die in dat pakket zitten. Kijkers kunnen live vragen stellen aan de gasten over het bier. De gasten zijn experts, zoals bierbrouwers. Ook spreken ze in de show over de hapjes die in het pakket zitten.

De talkshow wordt georganiseerd door Café Zalen Donkenhof in Wouw en Het Wapen van Roosendaal. Eigenaar van Donkenhof Maurice Broeren en eigenaar van Het Wapen Maaike Matthijssen treden op als gastheer en gastvrouw. Ze kijken uit naar hun zelfbedachte evenement. “Het is naar ons idee nog niet eerder gedaan, een biertalkshow. Dat maakt deze gebeurtenis toch wel uniek,” vertelt Broeren.

Warmte van het café

Matthijssen legt uit dat het een interactief event is. “We nemen de mensen mee langs de verschillende bieren en de hapjes die daarop aansluiten. We brengen het café als het ware naar de mensen. Zo willen we onze klanten laten zien dat je zelfs in de lockdown toch een café-ervaring kan beleven,” aldus Matthijssen.

Als mensen de stream willen volgen, kunnen ze naar het facebookevenement via deze link http://bit.ly/BierHopTafel. Als je nog een pakket wilt bestellen, zodat je live mee kunt doen, dan kan dat alleen nog telefonisch. De aanmelding via de mail is namelijk al gesloten. Maar je kunt nog bellen naar 06-22529321 als je mee wilt doen. Het bier-spijs-arrangement kost 70 euro voor 2 personen.