Bergen op Zoom

Het wordt weer culinair genieten tijdens ProefMei

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Donderdagmiddag werd in restaurant De Bloemkool in Bergen op Zoom de presentatie gehouden van de komende editie van ProefMei. Het culinair festival wordt dit jaar gehouden van 23 t/m 26 mei.

ProefMei staat elk jaar in het teken van proeven, genieten en elkaar ontmoeten. Sinds 2008 georganiseerd door Stichting ProefMei. Het festival wordt gedragen door een grote groep vrijwilligers. 

Bevrijding centraal

Tijdens deze editie kan de bezoeker uiteraard weer genieten van de befaamde drie A’s: Ansjovis, Asperges en Aardbeien. Maar dit jaar staat ook de viering van 75 jaar bevrijding centraal. Daarom zijn naast de drie A’s, ook drie V’s toegevoegd: Voedsel, Vrede en Vrijheid. In de Franse Tuin van het Markiezenhof is de Liberation Kitchen. Hier worden gerechten gepresenteerd met producten als brandnetel en bloembollen, die ook tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gegeten. Natuurlijk hebben de gerechten een eigentijdse smaak.

Programma

Op 24, 25 en 26 mei zijn alle culinaire pleinen in het Markiezenhof geopend voor publiek. Daar bereiden de chefs van verschillende deelnemende restaurants gerechten met de drie A’s en andere producten uit de streek. Er is alle dagen live muziek met een keur aan artiesten op podia in de beeldentuin en op de grote binnenplaats van het Markiezenhof. Ook zijn is er een fietstocht van ongeveer 25 kilometer langs de mooiste plekjes op de Brabantse Wal. Op verschillende locaties kan je genieten van heerlijke streekproducten.

Het complete programma van ProefMei is terug te lezen op de website.