Hoogerheide

Het zomerevenement Jeugdland gaat toch door

Foto: © Jan Krijtenburg

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Goed nieuws voor actieve kinderen in de gemeente Woensdrecht: het vakantie-evenement Jeugdland gaat toch door. Het leek er lange tijd op dat de coronacrisis er voor zou zorgen dat Jeugdland afgelast moest worden. Maar de organisatie heeft genoeg kunnen aanpassen om het evenement toch door te kunnen laten gaan. De belangrijkste verandering is dat Jeugdland deze keer op 3 verschillende plekken wordt gehouden.

De SJJW, de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Woensdrecht, is opgelucht. Op de website van de SJJW is het nieuws bekend gemaakt: “Het was lang spannend, maar we zijn heel blij dat Jeugdland dit jaar door kan gaan! We staan te popelen om er weer een fantastische week voor uw kind(eren) van te maken!” Jeugdland is dit jaar van 10 tot en met 14 augustus.

Jeugdland op 3 verschillende plekken

Het vakantiefeest kon bijna niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Maar de stichting heeft genoeg maatregelen kunnen nemen om Jeugdland tóch te kunnen houden. “Wel hebben we een aantal aanpassingen moeten doen in de organisatie. Op die manier creëren we zowel voor de kinderen als onze vrijwilligers een veilige omgeving,” aldus de SJJW. Meest opvallende aanpassing is de locatie van Jeugdland. Deze keer is het evenement niet op 1 plek, maar op 3 verschillende locaties.

Andere jaren werd Jeugdland steeds gehouden op het scoutingterrein Kooiduin in Hoogerheide. Daar zijn deze keer de jongste kinderen welkom. De kinderen worden verdeeld op basis van de klas waar ze afgelopen schooljaar in zaten. De jongste groep zit dus op Kooiduin in Hoogerheide, de middelste groep gaat naar sportcomplex METO in Hoogerheide en de oudste kinderen komen naar sportpark WVV in Woensdrecht.

Niet zingen en 3x per dag wc’s schoonmaken

De SJJW houdt zich natuurlijk aan de coronamaatregelen van de overheid en het RIVM. Zo houden medewerkers van 18 jaar en ouder anderhalve meter afstand van elkaar. Kinderen tot 18 jaar hoeven geen afstand te houden: niet van elkaar en ook niet van de medewerkers. Vanaf 13 jaar mag je niet zingen, dus er is dit jaar geen Jeugdlandlied. En bij binnenactiviteiten mag maar een beperkt aantal mensen tegelijk binnen zijn. Buiten mogen er wel grote groepen zijn. De vrijwilligers gaan ook de wc’s 3 keer per dag schoonmaken en ook de materialen voor de spellen worden steeds schoon gemaakt.

De stichting roept kinderen en vrijwilligers op de coronaregels goed te volgen. Niet alleen als je al op het terrein bent, maar ook vooraf. Kom dus niet naar Jeugdland als je verkoudheidsverschijnselen hebt, zoals keelpijn, koorts en verlies van reuk of smaak. In het informatieboekje van SJJW staat precies wanneer je beter thuis kunt blijven en wanneer je wel kunt komen.