Bergen op Zoom

Hier kun je terecht voor het verduurzamen van je huis

Redactie Redactie

Er wordt in Bergen op Zoom veel over duurzaamheid gepraat, maar er gebeurt nog te weinig. Daarom wordt er momenteel gebouwd aan het duurzaamheidscentrum Brabantse Wal.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

Rob Boschman, eigenaar Boschman Service Installatie, is de initiatiefnemer van het duurzaamheidscentrum. Boschman kwam twee jaar geleden op het idee. “Veel mensen waren sceptisch. Ze zaten met een hele hoop vragen.”

Duurzaamheidscentrum

Zo’n zeven weken terug is de bouw van het duurzaamheidscentrum begonnen. Het complex staat en aan de buitenkant is vrijwel alles af. Toch moet er nog heel wat gebeuren voordat het klaar voor gebruik is. Vandaag (Dinsdag 24 november) is een betonvloer gegoten. Als de vloer droog is en er weer gewerkt mag worden komt het aan op de details. Dat zal langer duren dan zeven weken, legt Boschman uit.

Krachten bundelen

Er komt een showroom en verschillende ondernemingen nemen hun intrek in het pand. De ondernemingen dragen bij aan het verduurzamen van woningen. Zo ook Veldsink – Driekleur verzekeringen Bergen op Zoom. Je kunt er terecht voor tips en adviezen, maar ook voor een hypotheek en lening. “In het duurzaamheidscentrum wordt de klant van A-Z geholpen”, vertelt Gerard Quispel, vestigingsmanager Veldsink – Driekleur Bergen op Zoom.