Roosendaal

‘Historisch’ goed weekeind in Tullepetaonestad

Herbert Kats Herbert Kats

Tullepetaonestad kan terugblikken op een historisch carnavalsweekeind. Niet alleen verliep het leutfeest zonder noemenswaardige problemen, ook schreef de optocht zaterdag geschiedenis met een nieuw bezoekersrecord.

De grondslag maakte het jaarlijkse feest op voorhand al bijzonder, met een carnavalsjubileum voor de organiserende SCR (66 jaar) en het ‘jarige’ boegbeeld de Tullepetaon (5 x 11 jaar). Helemaal in stijl met het motto Wad ‘n istorie. De Heilige mis jubileerde namelijk ook. Deze carnavalsdienst bestond 44 jaar.

Geen incidenten

Volgens een woordvoerder van de Stichting Carnaval Roosendaal waren er geen noemenswaardige incidenten. “Op een normale uitgaansavond heeft politie het drukker.” De gemeente Roosendaal bevestigt dit beeld.

Het bezoekersrecord werd ruim gebroken: het ging van 24000 naar 35000. Er waren meer dan twintig verkeersregelaars ingeschakeld, in samenwerking met gemeente en politie.

Bekijk hieronder de registratie van de optocht van Tullepetaonestad. Op Aswoensdag worden alle optochten -waaronder die van Tullepetaonestad- nog een keer uitgezonden op ZuidWestTV.