West-Brabant

Hoe consumeren West-Brabanders het nieuws?

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren om nieuws te consumeren. Dat kan bijvoorbeeld via de radio, tv, sociale media en nieuwssites. Maar hoe zit dat eigenlijk in West-Brabant? Hoe houden de inwoners van deze regio het nieuws bij? En wat vinden zij van lokaal nieuws? Esmée Mulder zoekt het uit voor streekomroep ZuidWest, speciaal hiervoor heeft ze een enquête opgesteld.

De 24-jarige Esmée zit in de afstudeerfase van haar opleiding Creative Business aan Breda University of applied science in Breda. “Voor mijn afstudeeropdracht mag ik onderzoek doen namens ZuidWest naar de voorkeuren van lokale nieuwsconsumptie, gericht op inwoners van West-Brabant tussen de 25 en 65 jaar”, vertelt de student.

Dat onderzoek is niet alleen voor ZuidWest handig, maar ook voor de Brabanders zelf. “De resultaten kunnen bijvoorbeeld meegenomen worden in de keuzes over welk nieuws waar en op welke mediakanalen het verspreid wordt. Niet ieder onderwerp leent zich immers voor alle mediakanalen.” Maar dat is nog niet alles. “De mening van de inwoners telt, en op deze manier kunnen de voorkeuren van de inwoners meegenomen worden in de plannen van de omroep.”

Wie mee wil werken aan het onderzoek, kan dit doen door een vragenlijst in te vullen. Dit kost nog geen tien minuten. Deze link leidt naar de vragenlijst.