Roosendaal

Hoeveel invloed wil je als inwoner hebben?

Paul Klave raadslid PvdA Roosendaal

Paul Klaver doet een oproep aan de inwoners van de gemeente Roosendaal

Kitty Joachems Kitty Joachems

Zowel op landelijk als lokaal niveau hoor je steeds vaker dat mensen vinden dat ze niet serieus worden genomen door de politiek. Het houdt Paul Klaver, raadslid voor de PvdA in de gemeente Roosendaal, bezig. “Ik vind dat inwoners van een gemeente op voorhand betrokken moeten worden bij projecten. Zodat ze ook écht meedenken en meebeslissen over zaken die in hun omgeving spelen.” En nu wil hij graag weten wat de inwoners van de gemeente Roosendaal hiervan vinden.

Samen met collega raadslid Arwen van Gestel (VLP) legt Klaver in een podcast uit hoe dit een hele andere werk- en denkwijze vraagt. “Niet alleen van ons als raadsleden, maar ook van college, pers en ambtenaren die het beleid uitvoeren”, stellen Klaver en Van Gestel. De podcast is gemaakt door de makers van het Fractiehuis. Dat is het politieke radioprogramma op ZuidWest FM.

Beluister hier de podcast (de tekst gaat verder onder de podcast).

Inwoners eerder betrekken

Aan de hand van voorbeelden schetsen Klaver en Van Gestel in de podcast hoe de situatie nu is. “Er zijn zoveel projecten waarbij de inbreng van de inwoners pas in een later stadium volgt. Terwijl het heel veel tijd en energie scheelt als die input veel eerder wordt opgehaald.” Zij willen de procedure dan ook omdraaien. “Wij vragen de inwoners van de gemeente Roosendaal om met ons mee te denken.” Hoe willen zij dat hun inspraak vorm krijgt.

Oproep

In de podcast brainstormen Klaver en Van Gestel over de verschillende mogelijkheden. En ze doen daarin een oproep aan de inwoners van de gemeente Roosendaal. Hoe zou jij betrokken willen zijn bij de Roosendaalse politiek? Op welke manier wil jij meepraten, meedenken en waar dat kan meebeslissen? Stuur jouw reactie per mail naar [email protected]. Wij sturen alle reacties door naar initiatiefnemer Paul Klaver.