Huijbergen

Hollandseweg binnenkort afgesloten voor bomenkap

Aan de weg tussen Huijbergen en de Belgische grens gaan 25 bomen gekapt worden

Redactie Redactie

De Hollandseweg tussen Huijbergen en de grens met België is tijdelijk afgesloten van 11 t/m 22 februari. Verkeer wordt tegen die tijd met borden omgeleid via de Bergsestraat, Weg naar Wouw en de Bredestraat.

Eerder werd al bekend dat er 25 bomen langs de Hollandseweg gekapt zouden worden in verband met veiligheidsredenen. Wethouder Van Agtmaal bevestigt dat: “Uit een veiligheids- en gezondheidscontrole die is uitgevoerd op alle 165 bomen aan de Hollandseweg in Huijbergen blijkt dat er helaas 25 Amerikaanse eiken aangetast zijn door zwammen. Hiervan kunnen we de veiligheid niet meer garanderen en daarom zullen ze worden gekapt.”

Nieuwe bomen

Bewoners hoeven niet bang te zijn voor een leeg stuk zonder bomen, want er komen weer nieuwe eiken voor in de plaats. Van Agtmaal: “We planten hier nieuwe bomen voor terug, zodat de mooie bomenlaan behouden blijft. Aan de overige bomen worden snoeiwerkzaamheden uitgevoerd.” Niet alleen worden er nieuwe bomen geplant. “Nu de weg voor deze werkzaamheden afgesloten wordt, vinden er tevens onderhoudswerkzaamheden aan het wegdek plaats”.

Lees ook: Gemeente kapt bomen aan Hollandseweg in Huijbergen