Wouwse Plantage

Hondenweekend in Wouwse Plantage krijgt vervolg: ‘Het is gewoon goed bevallen’

© Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het was eigenlijk niet de bedoeling om dit jaar weer een Hondenweekend te organiseren, maar het gaat toch gebeuren. In het weekend van 1 en 2 juli is er een nieuwe editie van het Happy Dog Hondenweekend in Wouwse Plantage, georganiseerd door Kringgroep De Plantage en de Duitse Herder Rasclub Nederland (DHRN). “Het is gewoon te goed bevallen.”

“Wouwse Plantage wordt hondenstad nummer één”, vertelt organisator Arian Tak. “Want er zijn feestweekenden voor mensen, dus waarom niet ook voor honden?” In 2022 werd het hondenweekend eigenlijk georganiseerd vanwege het 40-jarig jubileum van Kringgroep De Plantage. “Maar het beviel leden en bezoekers zó goed, dat we besloten om het opnieuw te organiseren.”

Net zoals vorig jaar is het grote veld op het evenementterrein verdeeld in twee delen. Vooraan is het deel van de DHRN, waar op zaterdag bijvoorbeeld een liefhebbers- en jonge hondendag is. Op zondag vindt de KampioenschapsClubMatch (KCM) Duitse Herders plaats. “Mocht je het leuk vinden dan kan je je Duitse Herder laten beoordelen door een jury die speciaal vanuit Duitsland komt.”

Snelste hond van Roosendaal

Een groot succes vorig jaar was de wedstrijd de Snelste hond van Roosendaal. “Die wordt dit jaar dus weer gehouden!”, vervolgt Tak. De wedstrijd is onderverdeeld in twee categorieën: honden kleiner dan 40 centimeter en groter dan 40 centimeter. “Vorig jaar organiseerden we dat vanwege de Vuelta. Een hond nam het toen op tegen een fietser. De hond won. Dat was echt zo’n spektakel.”

Ook is er een workshop dockdiving. “Daar zijn in Amerika hele grote wedstrijden voor. Ik hoop bij ons ook het grasveld vol te krijgen”, zegt de organisator. “Het is de bedoeling dat je hond zo ver en zo hoog mogelijk in het water springt.” Het Nederlandse record voor dock diving is een sprongafstand 6 meter en 54 centimeter.

Workshops en demonstraties

Heel het weekend zijn er verschillende demonstraties en wedstrijden te zien, en workshops te volgen. “Denk aan een balans en snuffelwerk workshop, een wedstrijd agility en een demonstratie detectie. En zelfs een compleet diner.” Het volledige programma is te zien op de website.