Wouwse Plantage

Hondenweekend Wouwse Plantage: ‘Zoveel te doen’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Dockdiving, DogFrisbeeGames en Happy Power Hondenrally. Het is een greep uit de activiteiten die plaatsvinden tijdens het Happy Dog Hondenweekend in Wouwse Plantage. Op 23 en 24 juli kunnen groot hondenliefhebbers hier terecht voor een weekend vol activiteiten en feest.

Het is de eerste editie van het Happy Dog Hondenweekend, ter ere van het veertig jarig bestaan van Hondenvereniging Wouwse Plantage. ‘’Maar we willen dit wel vaker gaan organiseren’’, vertelt organisator Arian Tak. ‘’Er zijn al vierhonderd honden ingeschreven, afkomstig uit zo’n twaalf verschillende landen.’’

Kampioenschapsclubmatch

Het terrein is tijdens het feestweekend opgesplitst in twee delen. Het voorste veld is het terrein voor de Kampioenschapsclubmatch Duitse Herders. ‘’Er komen kleine pups, maar ook veteranen van acht jaar of ouder!’’ Op zondag is het de Liefhebbersdag, waar iedereen met een Duitse Herder welkom is.

Sportieve activiteiten

Wie doorloopt naar het achterste gedeelte van het terrein, kan meedoen aan tal van activiteiten. Of deelnemers aanmoedigen natuurlijk. ”Die activiteiten zijn echt voor alle rassen. Iedereen kan meedoen.” Zo is er de wedstrijd ‘De snelste hond van Roosendaal’. Speciaal hiervoor komt op zondag een wielrenner een wedstrijdje fietsen tegen de allersnelste hond. Ook zijn er workshops behendigheid. En is er de Spaanse Happy Dog survival. ‘’Hier gaan baas en hond samen een parcours vol hindernissen over. Ze kruipen onder netten door, klimmen over obstakels en moeten door een doolhof.’’

Op zaterdag is er een feestavond. Vooraf kunnen de honden een bodem leggen tijdens het hondendiner. De baasjes kiezen een gerecht uit voor hun geliefde viervoeter en vervolgens eten de honden gezamenlijk hun avondmaal op. ”Er is echt zoveel te doen, voor iedereen. Wij hebben er enorm veel zin in!”

Het volledige programma staat op de website.