Roosendaal

Honderd dagen feest voor La Vuelta Holanda start met Roosendaals Wielercafé

Foto: © Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt dit jaar door Roosendaal. En daarom is het in de gemeente 100 dagen feest. Op 11 mei opent het Wielercafé de aftrap van de feestmarathon.

In het Wielercafé zijn (oud)wielrenners Jeroen Blijlevens, Koos Moerenhout, Hennie Kuiper en Mathieu Hermans te gast. Samen blikken zij terug op Vuelta etappes en de Draai van de Kaai. Ook praten zij over hun ervaringen met nieuw talent. Daarnaast zingt Joost Verbraak een wielerlied, is er een wielerquiz en vindt er een boekpresentatie van John van Ierland plaats. Sjoerd van Ramshorst presenteert de avond.

Stichting Leergeld

Tijdens het Wielercafé kan er gedoneerd worden voor Stichting Leergeld. In Nederland leeft één op de twaalf kinderen in armoede. Zij kunnen hierdoor vaak niet meedoen aan activiteiten. De gemeente Roosendaal, Stichting Leergeld en Stichting Wielerplatform Roosendaal willen ervoor zorgen dat deze kinderen wél mee kunnen doen. Moreno Hofland, Gerwin de Regt en Caren Commissaris gaan tijdens het Wielercafé op Watt bikes geld inzamelen.

Feest voor iedereen

”La Vuelta Holanda is een sportief en bijzonder feest voor iedereen in Roosendaal; jong en oud”, zegt wethouder René van Ginderen. De gemeente wil er met alle inwoners, verenigingen, scholen, instellingen en bedrijven een mooi feest van maken. Te beginnen met het Wielercafé in theater De Kring.