Roosendaal

Honderden ouderen vieren 70-jarig bestaan KBO Roosendaal

Redactie Redactie

Enkele honderden ouderen hebben het 70-jarig bestaan meegevierd van de vereniging KBO Roosendaal. De seniorenorganisatie had zoveel aanmeldingen voor het jubileumfeest dat ze er 2 dagen voor heeft moeten uittrekken.

De afdeling Roosendaal van seniorenvereniging KBO bestaat 70 jaar. Ze vierde het eerste deel van het jubileum op donderdag 9 januari in dansstudio Rottier in Roosendaal. De 300 beschikbare kaarten waren zo snel uitverkocht dat de organisatie ervoor gekozen heeft het 70-jarige bestaan op 19 januari nog eens te vieren.

“We hebben tijdens deze dag gekozen voor een speciaal programma,” zegt Marianne van de Luijtgaarden, secretaris activiteitencommissie van de KBO. Ze heeft geholpen met de organisatie van de seniorenmiddag. Er zijn onder andere dansers, een band en een cabaretier aanwezig. “De band zorgt ervoor dat er tussen de voorstellingen door geen stiltes vallen,” zegt Van de Luijtgaarden.

Elkaar ontmoeten

De seniorenvereniging KBO heeft in Roosendaal ruim 2000 leden. De minimumleeftijd om lid te worden van de vereniging is 50 jaar. “Onze bedoeling tijdens de seniorenmiddag is dat ouderen elkaar ontmoeten en dat we allemaal actieve en sociale activiteiten doen,” vertelt Ada Oudhof, voorzitter van de KBO Roosendaal.

Een hapje, een drankje en een dansje

De leden van de seniorenvereniging zijn erg blij dat er een seniorenmiddag georganiseerd word. De meeste ouderen zijn alleenstaand. Ze zijn daarom blij dat ze op deze manier nog andere mensen ontmoeten. “We werden ontvangen met een kopje koffie en een gebakje. We kregen twee consumptiebonnen om iets te drinken. We konden zelfs nog een dansje maken. Wat wil een mens nog meer,” zegt Van der Zalm, een van de enthousiaste ouderen.

Kaartverkoop

Voor het jubileumfeest op zondag 19 januari zijn nog kaarten beschikbaar. Wil je graag aanwezig zijn en de 70ste verjaardag van KBO Roosendaal meevieren? Je kunt bellen naar de heer Schenk om een kaartje af te komen halen. Zijn telefoonnummer is 06-24785410.