Bergen op Zoom

Hoofdpiet Pedro stopt ermee

Pedro, de hoofdpiet van Sinterklaas stopt ermee © Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Pedro, de hoofdpiet van Sinterklaas, stopt er mee. Na dit jaar zal Pedro niet meer mee afreizen met de Sint naar Nederland. Sinterklaas maakt nog niet bekend wie de nieuwe hoofdpiet wordt, dat blijft nog even geheim.

Na de lampionnentocht, die eindigt rond 20.00 uur op de kiosk aan het Thaliaplein in Bergen op Zoom, zal de hoofdpiet de kleine kinderen het nieuws vertellen. Omdat het zijn laatste keer is als hoofdpiet, mag niet alleen Sinterklaas, maar ook Pedro op het paard zitten tijdens de lampionnentocht.

Decennium

Negen jaar geleden begon Pedro als hoofdpiet. Omdat hij nu voor de tiende editie de hoofdpiet is van Sinterklaas, vindt hij het nu het juiste moment om te stoppen. “Nieuwe kansen op mijn werk zijn steeds moeilijker te combineren met mijn werkzaamheden voor én achter de schermen bij Stichting Sint Nicolaas. Na tien jaar is het goed geweest.”

Nieuwe Pedro

Na de lampionnentocht zal Pedro afscheid nemen van zijn titel als hoofdpiet, maar tevens wordt er een nieuwe hoofdpiet bekend gemaakt. Stichting Sint Nicolaas is de afgelopen maanden nauwkeurig te werk gegaan bij het vinden van een opvolger. Wie dat is, blijft nog even geheim.