Roosendaal

Hoogbejaard echtpaar in Roosendaal overvallen door jonge daders

Foto: Christian Traets Fotografie

Raymon Mens Raymon Mens

Zondagochtend was het raak aan de Florisdonk in Roosendaal. Een hoogbejaard echtpaar werd daar thuis overvallen door twee jonge jongens. De politie startte een klopjacht en wist een verdachte aan te houden.

De bewoners werden rond 12.15 uur bedreigd door twee getinte jongens. Ze waren zwaar bewapend met slag- en steekwapens en droegen zelfs een masker. Of bij de overval iets buit is gemaakt is door de politie niet gemeld.

Klopjacht op overvallers huis Florisdonk Roosendaal

Na de overval vluchtten de verdachten richting het speeltuintje aan de Isabelladonk. Buurtbewoners vertellen dat omstanders achter de jongens aan zijn gegaan, maar er niet in slaagden om ze staande te houden. Wel wisten ze de sleutels van de scooter af te pakken waarop het tweetal wilde vluchten. De overvallers zijn er daarna op een fiets vandoor gegaan.

Ondanks een klopjacht en Burgernet-melding, heeft de politie slechts een van de twee verdachten op weten te pakken. Hij zit vast voor verhoor.

Het is nog onbekend of er iets is buitgemaakt bij de overal. De bewoners zijn met de schrik vrij gekomen. Technische rechercheurs doen onderzoek in de woning. De Burgernet-melding werd zondagavond gesloten. De politie zegt dat het onderzoek nog in volle gang is.