Roosendaal

Horeca-ondernemers steken Roosendalers hart onder riem

Maarten Elst Maarten Elst

Aan een leegstand pand op de Oude Markt in Roosendaal hangt sinds dinsdag een levensgroot spandoek. Met daarop in grote letters: “Samen gaat het lukken! Wij gaan ons 100% inzetten om de horeca op de Oude Markt weer te laten bruisen!” Enkele horeca-ondernemers willen daarmee de Roosendalers een hart onder de riem steken.

Jean-Pierre Kolthoff, vroeger de eigenaar van broodjeszaak De Smalle Pijp, is de initiatiefnemer. Hij kocht eind vorig jaar het handelspand op waar het spandoek nu hangt. Kolthoff wil daarin op korte termijn een afhaalzaak starten op de Oude Markt. Met het spandoek steken de horeca-ondernemers van VHOM, Vereniging Horeca Oude Markt, de Roosendalers alvast een hart onder de riem.

“Ik keek naar de overkant en zag volop ruimte om een statement te maken naar onze gasten die we momenteel niet kunnen ontvangen. Met collega-horeca-ondernemers hebben we de handen ineen geslagen en zijn we tot dit spandoek gekomen”, aldus Kolthoff. 

Kunstenaar Frank Roks keek trots toe bij de onthulling van het doek: “Het beeldt de Tullepetaon uit, toch wel hét symbool van Roosendaal, die als een feniks uit haar as herrijst. We gaan ook kleurplaten aan kinderen uitdelen zodat ze het spandoek kunnen inkleuren. Het was een mooi initiatief van VHOM waar ik maar al te graag aan meewerkte”, aldus Roks van 2CREA8.