West-Brabant

Horror Zone mag maanden na Halloween eindelijk open: ‘Het weer is nog steeds guur’

Koen van Dommelen is maar wat blij dat er vanaf dit weekend weer gegriezeld wordt.

Sven de Laet Sven de Laet

Lange tijd leefde de organisatie van de Horror Zone in Bosschenhoofd in onzekerheid, maar nu is er goed nieuws: vanaf aankomend weekend kunnen de poorten toch opnieuw open. In november moest het evenement na één avond stoppen, vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. “Dit is een hele grote opluchting.”

Wat was het een domper, zo’n tweeënhalve maand geleden. Precies op het moment dat de eerste gasten het terrein vol spookhuizen betraden, begon in Den Haag de zoveelste persconferentie met slecht nieuws. Voor de Horror Zone – het grootste griezelevenement van ons land – betekende het meteen het einde. “We hebben het pas na afloop van die avond aan alle vrijwilligers verteld”, vertelde Koen van Dommelen eerder al. “Toen is er heel wat afgehuild.”

Een dag later werd een groot deel van het terrein al ontmanteld. “Alles wat buiten stond, is afgebroken.” Maar wel op zo’n manier dat het indien nodig weer zo snel mogelijk tevoorschijn getoverd kon worden. “Meteen na de sluiting hebben we geroepen dat we mikten op februari. En ook al bleef het tot het laatste moment spannend, we hebben al die tijd hoop gehouden. Dat moest wel.”

Bij personeelszaken hebben ze overuren gedraaid.

Dat wordt nu dus beloond. En weer was het een persconferentie, die de doorslag gaf. “Dit keer gelukkig met goed nieuws.” Vanaf dat moment was het gas erop voor Koen en de rest van de organisatie. “Bij personeelszaken hebben ze overuren gedraaid. Wij hebben een grote groep vrijwilligers nodig, die straks bijvoorbeeld als scare actors over het terrein lopen. Maar die moesten wel even last minute opgetrommeld worden.”

Nu ook dat is gelukt, staat niks het griezelen nog in de weg. “De komende twee weekenden gaan we los.” En wie nog moet wennen aan het idee van Halloween in februari. “Ach, het weer is nog steeds guur. En het feit dat we er weer uit mogen, is eigenlijk al genoeg, toch?”

Wie erbij wil zijn op 4, 5, 11 of 12 februari, kan nog een kaartje kopen op de website van de Horror Zone.