Hoogerheide

Hossen, springen en meezingen met Hollandse knallers tijdens het Brabantse Wal Festival

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Het bier vloeit rijkelijk door de tap, Nederlandse hits worden uit volle borst meegezongen en hier en daar is al een oranje shirt te zien. Het Brabantse Wal Festival is weer in volle gang. Tijdens de Hollandse Avond die tegelijk valt met de Koningsnacht zetten verschillende artiesten, waaronder Monique Smit en Gerard Joling, de feesttent in Hoogerheide op z’n kop.

Op het evenemententerrein aan de Scheldeweg in Hoogerheide staat een grote knalroze circustent. De sfeer zit er al goed in en de bezoekers kijken uit naar de artiesten. Tijdens de Hollandse Avond zijn er namelijk genoeg te bewonderen. “Dit is echt de heftigste editie tot nu toe”, vertelt Niels van Elzakker trots namens de organisatie.

De gehele week zijn er verschillende festiviteiten voor jong en oud. Dat er voor iedere leeftijd iets te doen is, is het geheim van het festival. “Er is voor ieder wel iets leuks te doen, van de kindermiddag tot de Hollandse avond”, stelt Van Elzakker.

Gezelligheid

Niet alleen op de dansvloer is het gezellig, maar ook achter de schermen zit de sfeer er goed in bij alle vrijwilligers en artiesten. “Het was fantastisch om hier te mogen staan”, vertelt Monique Smit. Ze is helemaal vanuit Volendam naar Hoogerheide afgereisd. “Het Zuiden van het land is wel het populairste op dit moment. En ja Brabantse nachten zijn lang. Dat kan ik wel beamen.”

Voor Gerard Joling is het de eerste keer in Hoogerheide. “Het is hier echt een happening, dat merk je gewoon”, vertelt de goedlachse zanger. Als Joling een vergelijk moet maken tussen de Johan Cruijff ArenA en de feesttent in Hoogerheide is hij meteen stellig. “Dat is niet te vergelijken! Als je in de ArenA optreedt voor 67.5000 mensen zie je een groot gedeelte van de mensen niet. Hier heb je wel veel meer contact met het publiek. Dat maakt het extra leuk.”

Het Brabantse Wal Festival is al een paar dagen gaande. Afgelopen zaterdag vond de Megaparty plaats met onder andere Ch!pz, Roy Donders en Bizzey. Zondag 23 april was de muziekmiddag live te zien op ZuidWest TV. Op Koningsdag staat de kindermiddag gepland.

Gerard Joling zet de feesttent op z’n kop. Foto: Stijn Nooijens/ZuidWest Update