Bergen op Zoom

Hotels open, maar gasten blijven weg

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Toen vorige maand alle drink- en eetgelegenheden de deuren moesten sluiten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, mochten hotels wél openblijven. Maar de hotelgasten blijven weg.

Dat hotels open mochten blijven, was een grote opluchting voor hoteleigenaar Jeroen van Maurik. Hij besloot zijn hotel dan ook open te houden voor hotelgasten van hotel Old Dutch aan de Stationstraat in Bergen op Zoom.

In de lobby van het hotel werden er diverse maatregelen genomen, zoals het plaatsen van een transparant scherm bij de receptie en het aanbieden van desinfectiemiddel. Om te zorgen dat hotelgasten ook tijdens het ontbijt anderhalve meter afstand kunnen houden, werden er tafels en stoelen verwijderd en verplaatst.

Toch is het tot nu toe stil gebleven in het hotel. Mensen boeken mondjesmaat een hotelkamer. “Abrupt viel de handel stil. De bezoekers bleven weg, boekingen werden geannuleerd en het werd gewoon een leeg hotel. Een beetje een spookhotel”, zegt van Maurik.

De hotelbaas ziet uit naar betere tijden. “Dit doet de economie absoluut geen goed. Uiteraard staat gezondheid op één, maar financieel is er ook een grote nijpende situatie aan de hand.”