Roosendaal

Hugo Polderman stopt als wethouder

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Hugo Polderman stopt per 1 oktober als wethouder van de gemeente Roosendaal. Hij treedt om privé redenen af. Het wethouderschap is vooral de laatste tijd lichamelijk en mentaal te belastend geworden. SP-raadslid Corné van Poppel zal de plek van Polderman in het college van B&W overnemen.

De keuze om terug te treden als wethouder heeft Hugo Polderman in de zomervakantie gemaakt. “Het was een moeilijke afweging. Ik heb het wethouderschap met veel plezier en met veel energie gedaan. Het is echter voor mij beter dat ik er toch mee stop. Ik heb na de vakantie mijn beslissing aan de fractievoorzitter en het partijbestuur laten weten”, laat Polderman weten.

Omdat de keuze van Polderman een privébeslissing is, zal hij geen gebruik van wachtgeld maken. “Het is een privébeslissing die niet moet leiden tot een financieel beroep op gemeenschapsgelden”.

Corné van Poppel zal de portefeuille van Hugo Polderman overnemen. Van Poppel zit vanaf 2010 voor de SP in de gemeenteraad. Hij is momenteel teamleider in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en heeft behalve veel politieke ervaring ook veel kennis van de gezondheidszorg. Hij kan gezien zijn vele ervaringen Polderman goed vervangen en het wethouderschap kan zo naadloos overgenomen worden.

Corné van Poppel wordt als wethouder verantwoordelijk voor de volgende beleidsvelden: Jeugd, Volksgezondheid, Welzijn, Zorg en gaat de decentralisaties coördineren. 

Bekijk hieronder de reacties van Hugo Polderman en Corné van Poppel.

{webpage_link type=video id=4427}