Geen regio geselecteerd

Huijbergen weer decor voor het Woensdrechts Wielerkampioenschap

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

In de straten van Huijbergen wordt op zaterdag 25 augustus voor de derde keer het Woensdrechts Wielerkampioenschap gehouden.

Bij restaurant Fleurian in Huijbergen werd maandagmiddag het programma gepresenteerd. Wil de Jong van de Huijbergse Ondernemersvereniging tekent samen met wethouders Lars van der Beek en Jeffrey van Agtmaal voor de organisatie.

Raadsrace

De Jong is enthousiast over de komende editie. “We beginnen zaterdagavond 25 augustus met de Raadsrace, dat is een kort afstandje van vijf kilometer voor teams van de Woensdrechtse politieke partijen. Aansluitend is het Woensdrechts Wielerkampioenschap. Iedereen met een racefiets die in de gemeente Woensdrecht woont, mag meedoen.”

750-jarig bestaan

Het idee van het Woensdrechts Wielerkampioenschap is ontstaan in 2014 tijdens het 750-jarig bestaan van Huijbergen. Het plaatselijke wielercomité organiseerde toen het Huijbergs Wielerkamioenschap. “Dat sloeg toen goed aan, maar je had maar 15 deelnemers en dan wordt het lastig om daar alles voor op te zetten. Toen hebben we het idee opgevat om er het Woensdrechts Wielerkampioenschap van te maken. Ik heb toen een comité gevormd samen met wethouders Lars van der Beek en Jeffrey van Agtmaal en in 2016 was de eerste editie”, vertelt Wil de Jong.

Wieleravondje

De winnaar krijgt een mooie trui met de opdruk ‘Woensdrechts Kampioen 2018’. Het aantal deelnemers ligt nu rond de vijfentwintig. De Jong hoopt dat dit aantal zal stijgen naar zo’n veertig of vijftig deelnemers. “Het is voor de lol en het wordt een echt Woensdrechts wieleravondje.”