Hoogerheide

Huiszoeking in Hoogerheide voor onderzoek naar autodiefstal en heling

Close-up van de schouder van een agent met politie-embleem op de zijkant van de mouw.

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie en de douane hebben donderdag in Hoogerheide een huis en een loods doorzocht. Ze onderzoeken de diefstal van en handel in gestolen auto’s en onderdelen. Ook in Krabbendijke en Rilland zijn panden doorzocht. Een garagehouder zou zijn garage hebben gebruikt voor criminele activiteiten in alle drie de plaatsen. De politie verdenkt hem van het handelen in gestolen auto-onderdelen.

Het openbaar ministerie en de politie deden onderzoek naar de garagehouder. Ze verdenken hem van het handelen in gestolen auto-onderdelen en van ondermijning. Bij ondermijning worden legale bedrijven gebruikt voor criminele activiteiten. Hierdoor vervagen de grenzen tussen de maatschappij en het criminele milieu, ofwel tussen de bovenwereld en de onderwereld.

Vijf plekken, meerdere woningen en bedrijven

In het onderzoek naar een garage in Rilland kwam de politie ook een loods in Hoogerheide op het spoor. De politie heeft niet alleen die loods onderzocht, maar ook huiszoeking gedaan in de woning die er bij hoort. In totaal zijn er op vijf plekken woningen en bedrijven doorzocht. De politie heeft allerlei spullen in beslag genomen. “Zoals een auto, twee motoren en enkele motorblokken,” aldus de politie. De douane heeft ook een flinke hoeveelheid rode diesel in beslag genomen.

Het onderzoek naar de garagehouder gaat voorlopig door. En blijkbaar is hij niet de enige verdachte in deze zaak. “Nadat alle goederen verder zijn onderzocht, zullen de verdachten worden verhoord,” aldus de politie. Om hoeveel verdachten het gaat is nog niet duidelijk.