Bergen op Zoom

Hulpdiensten redden vrouw die van viaduct dreigt te springen

Woensdagmiddag 29 december hebben de hulpdiensten een vrouw gered van het viaduct aan de Rijksweg A4 bij Bergen op Zoom. ©AS Media

Maarten Elst Maarten Elst

Hulpdiensten hebben woensdagmiddag een vrouw gered. De vrouw dreigde vanaf het viaduct op de A4, ter hoogte van afslag Bergen op Zoom-Noord, naar beneden te springen. Hulpdiensten hebben de A4, het viaduct en de onderliggende Randweg-Noord tijdelijk afgesloten. Een luchtkussen werd uit voorzorg onder het viaduct gelegd, terwijl een onderhandelaar de vrouw wist te overtuigen om niet te springen. De vrouw is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Rond half één ‘s middags kwamen hulpdiensten massaal razendsnel ter plaatse nadat een vrouw vanaf de vangrail naar beneden dreigde te springen. De vrouw stond op het viaduct ter hoogte van afslag Bergen op Zoom-Noord. De politie leidde het verkeer op de snelweg, alsmede onder het viaduct op de Randweg-Noord tijdelijk om.

Onderhandelaar

Hulpdiensten plaatsten een luchtkussen op de inmiddels afgesloten Randweg-Noord. Ook kwam een onderhandelaar ter plaatse en is met de vrouw in gesprek gegaan. Dat gesprek leverde op dat de vrouw niet is gesprongen en zelfstandig terug over de vangrail is gestapt. Kort daarop is de vrouw per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Heb jij last van psychische problemen, suïcidale gedachtes of zie je het leven niet meer zitten? Neem contact op met MIND Korrelatie (0900 1450) of 113 Zelfmoordpreventie (0800 0113).