Halsteren

Idee sluiten hertenkamp maakt de tongen los in Halsteren

Foto: Roland Pijnen

Redactie Redactie

De gemeente Bergen op Zoom moet bezuiniging. Onder meer door het hertenkampje bij Landgoed de Beek in Halsteren te sluiten. Buurtbewoners kunnen zich niet voorstellen dat het hertenkamp verdwijnt. Er is zelfs een burgerinitiatief gestart. Het leeft in de gemeenschap en er zijn veel mensen die hun schouders er onder zetten.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

“Het is de verkeerde manier van geld besparen”, aldus Annie van Hees, die lid is van de actiegroep om het hertenkamp te behouden. Volgens haar zou het afstoten van het hertenkamp heel erg zijn. “Als dat weg valt is er een stukje ziel uit de wijk.” Ze is lid van actiegroep: red het hertenkamp. Er is vanuit alle kanten steun, aldus Van Hees. “Hoe meer zielen hoe meer vreugd.”

Ontmoetingsplaats

Halsterenaren zijn niet te spreken over de plannen van de gemeente. Buurtbewoners die een ommetje lopen met hun hond of de dieren komen voeren met kinderen kunnen er met hun hoofd niet bij. Anita Karremans (57) was samen met haar kleinzoon Joey in het park. Ze kan het zichzelf niet voorstellen als het hertenkamp verdwijnt. Ze vraagt zich hardop af waarom er op zo iets bezuinigd moet worden. “Er zijn zoveel onnodige dingen waar geld wordt in gestoken en dan bezuinig je op iets waar iedereen heen gaat. De kinderen zijn de hele middag zoet en het is te voet bereikbaar.” 

Buurtbewoner Yvonne van der Klij snapt dat er bezuinigd moet worden, maar vraagt zich hetzelfde af. “Ze halen zoveel vreugde weg voor de dieren en buurtbewoners. Ik zie alle dieren genieten en het is heerlijk om door het bos te lopen.”

Gemeente Bergen op Zoom

Het afstoten van het hertenkamp kan de gemeente een bezuiniging opleveren van 40.000 euro. De gemeente erkent de maatschappelijke meerwaarde van het park maar ziet het hebben en houden van het hertenkamp niet als een primaire taak. 

Mogelijkheden

Annie van Hees gaat in gesprek met de wethouder over eventuele mogelijkheden. Het personeel is een grote kostenpost waarop je kunt bezuinigen zonder dat het hertenkamp haar deuren moet sluiten. Ze zijn op zoek naar vrijwilligers voor ondersteuning. Ook wordt er gekeken of het mogelijk is een dier te adopteren en er wordt gezocht naar sponsoren. Daarnaast kunnen de eitjes van de kippen worden verkocht.