Geen regio geselecteerd

Identiteit vermoorde man nog niet bekend, politie zoekt getuigen

Mannen in witte pakken staan bij afgedekt lichaam dat omhoog wordt getakeld

Foto: © Roland de Jong / Provicom Multimediadiensten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie weet nog niet wie de man is die zaterdagochtend dood gevonden is bij de Bergse Diepsluis en de Oesterdam in Tholen. Wel is duidelijk dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie zoekt mensen die zaterdagochtend of de uren daarvoor iets hebben gezien bij de Oesterdam.

Door: Maarten Elst en Bianca van Vugt

Het is nog niet bekend wie de vermoorde man is die zaterdagochtend op het eiland Tholen werd gevonden. Zijn lichaam lag in de buurt van de Bergse Diepsluis en de Oesterdam. Hij werd zaterdag rond 9.00 uur gevonden. “In eerste instantie waren allerlei scenario’s nog mogelijk, maar uit onderzoek is toch wel gebleken dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen,” vertelt Willem-Jan Uijtdehage, woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant. “En toen is eigenlijk zaterdag eind van de dag een groot rechercheteam opgezet om de zaak te onderzoeken.”

Ook van uren vóór de vondst kunnen er getuigen zijn

Het rechercheteam onderzoekt niet alleen wat er is gebeurd, maar ook wie de dode man is. “We hebben nog geen identiteit bij deze meneer en ook dat maakt dus onderdeel uit van het onderzoek. Natuurlijk hebben een aantal mensen deze meneer gevonden en misschien dat rond dat tijdstip ook wel mensen daar aanwezig waren. Maar we zoeken natuurlijk ook mensen die daarvoor misschien iets verdachts op die Oesterdam hebben gezien en ons verder kunnen helpen in het onderzoek,” legt Uijtdehage uit.

De politie wil dan ook graag dat mensen het laten weten als ze iets hebben gezien of gehoord. Zelfs als ze denken dat het iets onbelangrijks is. “Dus als getuigen zich kunnen melden, dan dan zou dat ons zeker verder kunnen helpen. Ze kunnen altijd contact opnemen met de politie via 0900-8844, maar ze kunnen ook op politie.nl een zogenaamd tipformulier invullen,” roept Uijtdehage op. “En als ze anoniem willen tippen, kunnen ze altijd bellen met de 0900-7000. Dat is Meld Misdaad Anoniem.”

Maandag nog onderzoek met drone

Het onderzoek bij de Bergse Diepsluis en de Oesterdam heeft het hele weekend geduurd. En ook maandag is er nog met een drone over het gebied gevlogen. “We hebben inderdaad technisch onderzoek en tactisch onderzoek gedaan, zoals dat heet. Daarbij is onder andere ook de politiehelikopter ingezet. Vandaag wordt er ook nog met een drone bij de Oesterdam gevlogen om nog wat verder de boel in kaart te brengen,” vertelt Uijtdehage. Wat het onderzoek tot nu toe heeft opgeleverd, wil de politiewoordvoerder nog niet kwijt.