Heerle

Iedereen welkom bij 50e toernooi van Handbalvereniging Heerle

Foto ter illustratie (Shutterstock)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het moest een groot feest worden in 2020. Maar het 50e verrassingstoernooi en veldhandbaltoernooi in Heerle moest wachten tot na de coronacrisis. En op vrijdag 1 juli en zondag 3 juli is het dan toch eindelijk zo ver. Handbalvereniging Heerle verwacht zondag zo’n 1.000 mensen op sportpark Harella.

De 50e editie van de handbaltoernooien in Heerle ziet er net wat anders uit. Zo waren het verrassingstoernooi en veldhandbaltoernooi altijd in juni. Maar deze keer dus in juli. En er zijn ook wat minder deelnemers dan vroeger. “De toernooicommissie merkte al snel dat veel mensen óf heel volle weekenden hebben nu alles weer mag en kan, óf de rust juist wel prima vonden en daar nog graag even aan vasthouden,” laat Handbalvereniging Heerle weten. Toch doen er altijd nog meer dan 120 teams uit Nederland en België mee.

Gratis feestavond met DJ Gerco

Vrijdag 1 juli begint het feest met het verrassingstoernooi. De organisatie noemt het een uniek evenement. “Iedereen, handbalervaring of niet kan zich inschrijven. Een mix van familieteams, vrienden en bedrijven zal vanaf ca 19.00 uur de eerste ballen in de goals gooien. Na afloop is er een feestavond met DJ Gerco. Dit feest is voor iedereen gratis toegankelijk.”

Het grote spektakel is op zondag 3 juli. Dan is het op de voetbalvelden feest voor de hele familie. En er is natuurlijk een veldhandbaltoernooi waar ruim 120 teams aan meedoen. Er zijn dan 12 handbalvelden uitgezet op sportpark Harella. En de hal van Handbalvereniging Heerle is omgetoverd tot een binnenspeeltuin. “Met een spelparcours, springkussens en schmink-activiteiten,” belooft de organisatie.

Kraampjes, buitenbar en verjaardagsslingers

Ook buiten op het veld is van alles te beleven. “Buiten worden de kraampjes opgebouwd waar zondag fruit, ijs, hamburgers en sportartikelen verkocht gaan worden,” somt Handbalvereniging Heerle op. “De buitenbar en de terrassen worden klaargezet, de parkeerwachters geïnstrueerd en natuurlijk worden er verjaardagsslingers opgehangen!”

De organisatie verwacht die zondag zo’n 1.000 spelers, begeleiders en bezoekers. De wedstrijden zijn van 9.30 uur tot 17.00 uur. En het zijn wedstrijden voor jong en oud, van regionaal tot landelijk niveau. Het verrassingstoernooi en het veldhandbaltoernooi zijn allebei op Sportpark Harella. Dat ligt aan de Herelsestraat 104 in Heerle.