Bergen op Zoom

Iglo’s bij restaurant Saus mogen blijven

Eten in een Iglo? Het kan bij restaurant Saus in Bergen op Zoom © Archief ZuidWest Update

Redactie Redactie

De vijf iglo’s die het terras van restaurant Saus al een tijdje sieren, mogen blijven staan. Dat heeft de gemeente Bergen op Zoom besloten. De eerste maand mochten de iglo’s op het terras staan, maar na die maand moest eigenaar Frank van der Avert een vergunning krijgen. Die heeft hij nu, waardoor zijn iglo’s tot maart 2019 op zijn terras te bewonderen zijn.

Na een goede zomer wilde restauranteigenaar Frank van der Avert ook in de winter zijn terras vol zien zitten. Met een bijzonder idee is dat aardig gelukt. Door het plaatsen van vijf iglo’s aan het water is er een extra inkomstenbron en ontstond er onder de gasten een heerlijk warm winters gevoel.

Vergunning

De eerste maand mochten de iglo’s blijven staan, maar daarna zou Van der Avert een vergunning moeten hebben. De gemeente zag in dat de iglo’s ware publiekstrekkers zijn, en voorzag Van der Avert met een vergunning voor drie maanden. Een primeur voor hem, maar ook voor de mensen die dit nog eens moeten proberen.

Winters sfeertje

Wie eet in de iglo, hoeft het niet koud te hebben. Onder de tafel zit een verwarming die de plastic koepel heerlijk warm houdt. Met een zachte vloerbedekking, een tafel gedecoreerd met een koeienhuid en stoeltjes met bont zorgen voor een sfeervolle setting. Ook heeft elke iglo een eigen minibar die bij de reservering gevuld wordt en waar maximaal zes personen heerlijk kunnen smullen.

Lees ook: Eten in een iglo? Het kan bij restaurant Saus in Bergen op Zoom