Geen regio geselecteerd

‘IJzige kou op de Brabantse Wal’ wint fotowedstrijd IVN Groene Zoom

'IJzige kou op de Brabantse Wal' van Ellis Pellegrom heeft de fotowedstrijd gewonnen

Redactie Redactie

In december 2017 heeft IVN Groene Zoom een fotowedstrijd gehouden. Inmiddels zijn hiervan de winnaars bekend gemaakt. Een overzicht van de 10 beste foto’s komt te hangen in het bezoekerscentrum de Kraaijenberg van het Brabants Landschap.

Omdat natuur door zowel jong als oud beleefd wordt, werd er in twee leeftijdscategorieën gestreden. De eerste groep was jeugd tot 16 jaar. Hierin zijn de zusjes Sophia (9) en Isabelle (8) Mies uit Halsteren de winnaars. De jury was onder de indruk van de foto’s van de jonge meiden.

In de categorie volwassenen zijn er drie winnaars uitgekomen. Op de derde plaats is Nardi Boekesteijn geëindigd met haar foto genaamd ‘Reeën in de ochtendrijp van de Waterlinie’. De jury was onder de indruk van de scherpte van de foto.

Op de tweede plaats staat de foto van Leanne de Ruiter met haar ‘Dintelse Gorzen’. De jury had veel goeds over het plaatje te zeggen. Het is erg goed gevonden om hier een foto van te maken, veel mensen zouden er namelijk voorbijlopen.

En dan op de eerste plaats de ‘Ijzige kou op de Brabantse Wal’, gemaakt door Ellis Pellegrom. De jury vond de ijzige kou bijna voelbaar. De prachtige pollen op de voorgrond en de grillige bomen daarachter geven de foto samen met de nevel een hele bijzondere geheimzinnige sfeer.

Boswachter Erik de Jonge neemt alle winnaars binnenkort mee naar zijn werk en laat hen de mooiste plekjes in de natuur zien. De beste foto’s per categorie worden via de website, sociale media en de nieuwsbrief van IVN Groene Zoom getoond. De makers van de andere winnende foto’s krijgen een ook nog een dvd van Mark Kapteijns als beloning.