West-Brabant

In het ziekenhuis naast je partner slapen: Bravis heeft koppelbedden

Vlnr Anouk Schrauwen (Roparun), Nienke Schrier (Netwerk Palliatieve zorg) en Chantal Bogers (palliatief verpleegkundige Bravis ziekenhuis)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Bravis ziekenhuis heeft twee koppelbedden gekregen, waardoor partners naast de zieke kunnen slapen. Er is een koppelbed voor Roosendaal en eentje voor Bergen op Zoom. Ze zijn een cadeau van de Stichting Roparun. Met een koppelbed maak je van een ziekenhuisbed heel makkelijk een tweepersoonsbed.

Door: Bianca van Vugt

Als je voor lange tijd in het ziekenhuis moet liggen, of als je niet lang meer te leven hebt, kan het belangrijk zijn je geliefde dicht bij je te hebben. Ook ’s nachts. In het Bravis ziekenhuis kan dat voortaan. Het ziekenhuis heeft twee koppelbedden gekregen van de Stichting Roparun. Met een koppelbed maak je van een ziekenhuisbed heel makkelijk een tweepersoonsbed. Er is een koppelbed voor Roosendaal en eentje voor Bergen op Zoom.

“Nabijheid belangrijker dan ooit”

“We zijn erg blij met deze gift”, vertelt Chantal Bogers, palliatief verpleegkundige van het Bravis ziekenhuis. “Door een koppelbed kan een dierbare bij een patiënt in het ziekenhuis blijven slapen. Elkaars hand vasthouden, tegen elkaar aankruipen, samen naar mooie muziek luisteren of afscheid nemen van elkaar. Wanneer mensen ziek zijn, revalideren of langdurig opgenomen zijn in het ziekenhuis, is nabijheid belangrijker dan ooit. Door het koppelbed kunnen mensen even vertrouwd samen zijn, dicht bij elkaar.”

De koppelbedden in Roosendaal en Bergen op Zoom kunnen worden gebruikt op alle afdelingen. Ze zijn dus niet alleen maar bedoeld voor een specifieke groep patiënten. De koppelbedden worden gebruikt op een eenpersoonskamer, zodat een stel wat meer privacy heeft.

Ook koppelbedden voor andere zorginstellingen

De Stichting Roparun heeft ook koppelbedden gegeven aan de zorginstellingen tanteLouise, Groenhuysen, st. Elisabeth, SVRZ en Schutse Zorg. Het Netwerk Palliatieve Zorg Roosendaal-Bergen op Zoom-Tholen heeft geholpen bij de aanvraag van de koppelbedden.