Bergen op Zoom

Inbreker herkend via camerabeelden en wordt aangehouden

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een 32-jarige man uit Halsteren is woensdagmiddag, kort nadat hij ergens had ingebroken, aangehouden. Hij was gepakt nadat politieagenten hem herkenden van camerabeelden.

Om 14.25 uur kwam er een melding bij het Operationeel Centrum binnen over een inbraak bij een huis aan de Maarten Trompstraat in Bergen op Zoom. Buurtbewoners hadden twee mannen in het huis gezien, en wisten zeker dat deze mannen daar niet thuis hoorden.

De buurtbewoners belden de bewoonster van het huis, die snel naar huis kwam. Er bleek inderdaad ingebroken te zijn: er was een tas weg die in de hal van de woning stond. Op camerabeelden waren de inbrekers te zien.

Herkend dankzij camerabeelden

Er werd een onderzoek ingesteld door de politie, en aangifte gedaan door de bewoonster. Eén van de bewoners is op zoek gegaan naar de daders. Een stuk verderop zag hij iemand lopen die sprekend op één van de inbrekers leek. Vervolgens schakelde hij de politie weer in.

Een agent sprak de man aan, en na een check op de camerabeelden werd hij als verdachte aangemerkt. De man werd aangehouden en naar het bureau gebracht. De recherche gaat verder met het onderzoek.

Later die avond is de man vanwege medische redenen in vrijheid gesteld. Hij zal op een later moment verhoord worden.