Roosendaal

Inbrekers leiden politie per toeval naar hennepkwekerij

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft zondagmiddag per toeval een hennepkwekerij gevonden in Roosendaal, toen ze op zoek was naar inbrekers. Er zijn 2 mannen gearresteerd die verdacht worden van inbraak. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt nog gezocht.

De politie werd zondagmiddag rond 12.00 uur gewaarschuwd dat 2 mannen probeerden in te breken bij een woning aan de Jan Vermeerlaan in Roosendaal. Agenten zagen dat er inderdaad geprobeerd was de deur van de woning open te breken. In de buurt vonden ze 2 mannen die leken op de beschrijving die de melder had gegeven.

De agenten hielden de mannen staande. Bij het fouilleren vonden ze gereedschap dat ook vaak gebruikt wordt door inbrekers. Daarom zijn de mannen gearresteerd voor poging tot inbraak. De verdachten zijn een man van 20 uit Amsterdam en een man van 32 uit Utrecht.

Deur viel open tijdens reparatie

De politie had een reparateur geregeld om de schade te herstellen aan de deur. Bij het repareren ging de deur open en zagen de agenten de resten van een hennepkwekerij. De woning bleek vol te staan met bakken vol potgrond waaruit al was geoogst. De politie denkt dat het gaat om meer dan 200 hennepplanten.

De bewoner van de woning aan de Jan Vermeerlaan was niet thuis. De politie is daarom naar hem op zoek. En vraagt of hij zich wil komen melden op het politiebureau.