Roosendaal

Ingrid van Huijkelom wordt nieuwe bestuurder SDW

Foto: SDW

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Vanaf 1 juli heeft SDW een nieuwe bestuurder. Ingrid van Huijkelom volgt Brigite van Haaften op, die in februari afscheid nam. SDW ondersteunt kinderen, jeugd en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand.

Van Huijkelom begon haar loopbaan als verpleegkundige. Sinds 2001 heeft ze ervaring opgedaan in het management en bestuur van onder meer Thebe en Ziekenhuis Bernhoven. Nu is zij nog bestuurder bij Het Laar in Tilburg, een organisatie voor verpleging, verzorging en thuiszorg in Midden-Brabant.

Betrokken bij de sector

Al in haar studietijd kwam Ingrid met de gehandicaptensector in aanraking en ook daarna bleef zij betrokken bij diverse gerelateerde projecten. Ze vertelt: “De ambitie en bevlogenheid van SDW spreken me erg aan. Vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid werken professionals met cliënten en familie samen om iedere dag cliënten te laten leven zoals dat het beste bij hen past. De diversiteit in ondersteuning en de creativiteit van professionals maakt het verschil voor deze cliënten en hun gezinnen. Het lijkt me een mooie uitdaging om samen met de medewerkers vorm te geven aan ontwikkelingen in de organisatie en de sector in het heden, maar zeker ook in de toekomst.”

Verder ontwikkelen

Ze zijn bij SDW blij met de komst van de nieuwe bestuurder. Voorzitter van de Raad van Toezicht Guido van den Bogaert: “We zien in haar een goede opvolger. Met haar bestuurlijke ervaring en professionele houding kan Ingrid SDW verder ontwikkelen. Als Raad van Toezicht zien we uit naar een vruchtbare samenwerking.”