Bergen op Zoom

Innovatie Agrofood in Suikerlab: onderwijs en bedrijven komen bij elkaar

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Bergen op Zoom heeft vrijdag 1 februari drie mini-symposia gehouden in het Suikerlab. Tijdens de bijeenkomsten werden de nieuwste trends op het gebied van verpakkingen, 3D-Foodprinting en eiwitanalyse gepresenteerd.

Zo’n 60 deelnemers, waaronder ongeveer 35 agrofoodbedrijven, verkenden met elkaar hoe zij hun producten verder kunnen gaan ontwikkelen.

Kenniscentrum

Volgens wethouder Patrick van der Velden is het Suikerlab een kenniscentrum voor agrofood. “Een centrum waar het bedrijfsleven samen met onderwijs (MBO en HBO) onderzoek doen naar innovaties op het gebied van Agrofood. Het is een onderbelicht, maar zeer succesvolle en belangrijke sector voor Nederland in het algemeen en ook voor onze regio in het bijzonder.”

Vliegende start

De gemeente Bergen op Zoom laat weten dat het Suikerlab de afgelopen maanden een vliegende start heeft gemaakt.  Inmiddels heeft een groot aantal bedrijven belangstelling getoond om zich in het Suikerlab te gaan huisvesten. De eerste contracten zouden zijn getekend. Ook verschillende kennisinstellingen hebben de garantie gegeven activiteiten te organiseren in het Suikerlab en samen met het bedrijfsleven onderzoek te gaan ondersteunen.