Roosendaal

Inschrijving begonnen voor sportzomer met Summerfun

Foto's: Sportservice Noord-Brabant

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Je kunt je weer inschrijven voor Summerfun in Roosendaal. Summerfun is een zomersportfestijn voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar. Een paar keer per week is er in verschillende Roosendaalse wijken een leuke, sportieve activiteit. En dit jaar mogen bij een paar van die activiteiten ook ouders meedoen.

Het is de vijfde keer dat de SSNB, de Sportservice Noord-Brabant, de Summerfun organiseert. Het zomersportfestijn valt onder RSD Beweegt. Er zijn de hele zomer lang allerlei sportieve activiteiten te doen in verschillende wijken in Roosendaal. Summerfun is bedoeld voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar. Al mogen ouders dit jaar ook meedoen bij een paar van de activiteiten. Sinds deze week kun je je weer inschrijven.

Vorig jaar deden er maar liefst 610 kinderen mee aan Summerfun. Dit jaar zouden het er nog wel eens meer kunnen zijn, omdat veel kinderen door de coronacrisis niet op vakantie gaan. Hakim Bouazzati is buurtsportcoach van de SSNB. Hij zag dat er kinderen zijn die amper bewegen tijdens de zomervakanties. “Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen sporten en bewegen en zo ontstond het idee van Summerfun,” legt hij uit.

Alles volgens coronaregels RIVM

Een paar keer per week is er ergens in Roosendaal iets te doen met Summerfun. Dit jaar zijn er 18 programma’s met sport en spel. Elk programma duurt 2 uur, steeds van 13.00 uur tot 15.00 uur. De activiteiten worden begeleid door professionals, zoals de buurtsportcoaches van Roosendaal en leerkrachten die normaal gymlessen geven op basisscholen. Ze houden zich ook allemaal aan de coronaregels van het RIVM.

Jerome de Clercq van de SSNB is enthousiast over de programma’s van deze zomer. “Er is gekozen voor de leukste sport en spelvormen die we in het verleden tijdens de gymlessen en summerfun hebben gegeven”, vertelt hij. “Jachtseizoen, Freerunnen, Beachvolleybal, Bosspeeldag, Zwemmen en nog veel meer leuke activiteiten staan op de agenda deze zomer”

Sport en spel verdeeld over meerdere wijken

De SSNB wil alle jeugd in Roosendaal bereiken met sport en spel. Daarom zijn de activiteiten verspreid over heel Roosendaal.  “In de Kroeven, Kalsdonk, Centrum, Kortendijk, en Langdonk zijn we te vinden”, aldus Bouazzati. “Ouders kunnen dus ook kijken wat er die week in de buurt is en hun kinderen daarvoor opgeven. We brengen de activiteiten dus naar de kinderen toe!”

De organisatie probeert de kosten laag te houden, maar vraagt wel een kleine vergoeding. Bij de meeste activiteiten is dat 3,50 euro per kind. “Dit is een bewuste keuze. Met de kleine vergoeding kunnen we bijvoorbeeld bepaalde materialen huren en bekostigen en tijdens de activiteit iets terug geven in de vorm van wat drinken of fruit,” legt Bouazzati uit.

Sponsoring voor arme gezinnen

Kinderen voor wie Summerfun toch nog te duur is, kunnen meedoen voor een lager bedrag. Zij kunnen sponsoring krijgen van Stichting Paul, die dan meebetaalt aan de activiteiten. Als je hulp wilt van Stichting Paul, dan kun je bellen met buurtsportcoach Bouazzati op 06-41.90.41.07.

De SSNB hoopt dat iedereen kan komen sporten deze zomer. Ouders van basisschoolkinderen krijgen via de school informatie over Summerfun en de inschrijving. Maar je kunt je ook gewoon voor de programma’s aanmelden via Sjors Sportief.