Bergen op Zoom

Inschrijving Bergen op Zicht 2020 van start gegaan

Foto: Bergen op Zicht

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In september vindt alweer de vierde editie plaats van Bergen op Zicht, een evenement dat wil laten zien wat er in deze stad te beleven is aan verenigingsleven en -activiteiten. Organisaties zonder winstoogmerk kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Bergen op Zicht 2020 is op zaterdag 19 september. Het wordt georganiseerd door Stichting Bergen op Zicht, samen met de Rotaryclubs Bergen op Zoom-Centrum en Bergen op Zoom-Noord. Ook Samen in de Regio, het Vrijwilligers InformatiePunt en de Vrijwilligers Academie werken mee. Tijdens het evenement kunnen verenigingen, groepen en instellingen zonder winstoogmerk zich laten zien aan het grote publiek. Zo kunnen ze vrijwilligers of leden werven.

Van brandweer tot sportclub

Van 12.00 uur tot 17.00 uur zijn die middag in de Bergse binnenstad stands, kramen, podia en meer te vinden. Ze staan langs de Grote Markt, Fortuinstraat, het terrein van het Markiezenhof, Hofstraat, Sint Catharinaplein en Kremerstraat. Hier kunnen de deelnemende organisaties laten zien wat ze te bieden hebben.

Vorig jaar deden er 94 mee, waaronder sportverenigingen, zorginstellingen, culturele organisaties, scouting, hobbyclubs, muziekgroepen, brandweer, ambulancedienst, scholen en goede doelen. Deelname is gratis. De organisatoren en hun partners bieden zelfs gratis faciliteiten aan als (markt)kramen, stroomvoorziening, podia en geluid. Het inrichten van een kraam is wel voor rekening van een deelnemer.

Aanmelden

Organisaties die zich op 19 september willen presenteren en denken dat ze binnen de doelstelling vallen van Bergen op Zicht, kunnen zich opgeven via een online inschrijfformulier. Dit kan tot uiterlijk 1 juni 2020. Wie meer wil weten over het evenement kan terecht op Facebook en de website.