Bergen op Zoom

Interactieve zonnepanelen op schoolplein Marco Polo

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Op het schoolplein van basisschool Marco Polo in Bergen op Zoom liggen sinds kort zonnepanelen. De leerlingen van de school hoeven er niet omheen te lopen. Integendeel! Ze mogen erop rennen en springen. De interactieve vloer bevat allerlei leerzame spellen.

De vloer van bijna vier vierkante meter bestaat uit negen zonnepanelen met daartussen gekleurde led-lampjes. De zonnepanelen wekken stroom op voor de school. Kinderen kunnen verschillende spellen spelen, zoals ‘Snake’ en ‘De vloer is lava’. Boter-kaas-en-eieren en de tafeltrainer waren op de eerste dag nog het minst populair.

In het bijzijn van Roeland de Bruijn van Energy Floors en schooldirecteur Annemiek Martens onthulde groep acht van de basisschool de Gamer, zoals de vloer heet. Volgens De Bruijn is de vloer onverwoestbaar en Martens noemt de vloer ‘the next level’.

Het zal wel even duren voordat de zonnepanelen zichzelf hebben terugverdiend. Aan de spelvloer hangt een prijskaartje van 16.000 euro. De helft van dit bedrag heeft de school uit eigen zak betaald, de ander helft is gesponsord door de Rabobank.