Roosendaal

Internationale ABBA-dag brengt weer honderden fans naar Roosendaal

ABBA-dag 2015. Foto: International ABBA Fan Club

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Fans van de Zweedse popgroep ABBA kunnen volgende week hun hart weer ophalen in Roosendaal. Zaterdag 13 april is de International ABBA Day en komen er honderden fans naar Roosendaal.

De grote ABBA-dag wordt al jarenlang gehouden in Roosendaal, omdat de internationale fanclub hier gevestigd is. De Roosendalers zorgen er elk jaar voor dat ABBA-fans bij elkaar komen. Niet alleen om te genieten van de muziek en om verhalen over ABBA uit te wisselen, maar ook voor een grote ruilbeurs. De grote dag is op zaterdag, maar het hele weekend staat in het teken van de populaire popgroep uit de jaren 70.

Vrijdag meezingen in het café

De ABBA-fans komen soms van ver en zijn vaak al op vrijdag in de regio. Ze verzamelen zich op vrijdagavond meestal in café Moriaan aan het Tongerloplein in Roosendaal. Daar wordt de hele avond alleen maar ABBA-muziek gedraaid en er is -uiteraard- een ABBA-quiz.

Zaterdag ruilbeurs en tentoonstelling

Zaterdag 13 april is de belangrijkste dag voor de ABBA-fans. Dan is er een ruilbeurs en een tentoonstelling bij dansstudio Rottier aan de Vijfhuizenberg in Roosendaal. De tentoonstelling gaat over de tournee die ABBA deed in 1979, op het hoogtepunt van hun succes. Zo is er een jack te zien dat op de tournee is gedragen en zijn er nog originele tickets te zien.

De fotografen Rob Verhorst en Anders Hanser komen vertellen over hun ontmoetingen met Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid. Uiteraard laten ze wat foto’s zien die ze gemaakt hebben van de popgroep. Net als op vrijdagavond, is er zaterdag is er een ABBA-quiz. De echte kenners kunnen dan zeldzame, gesigneerde ABBA-spullen winnen. De dag wordt afgesloten met een disco-avond. De ABBA-dag begint om 11.00 uur. De disco is van  19.00 uur tot 23.00 uur.

Zondag Mamma Mia!-filmdag

Zondag 14 april is filmdag. De fans kunnen kijken naar de twee films waarin de muziek van ABBA een hoofdrol speelt: Mamma Mia! The Movie en het vervolg Mamma Mia! Here We Go Again. De fanclub gaat proberen de meezingversie van de films te pakken te krijgen, om het feest compleet te maken.

Meer informatie over de International ABBA Day vind je op de website van de ABBA Fanclub. Daar kun je ook kaarten bestellen voor het evenement.