Standdaarbuiten

Internationale deelnemers bij de 74ste Ronde van Standdaarbuiten

Foto: Remco Weterings Fotografie.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Zondag is voor de 74ste keer de Ronde van Standdaarbuiten gereden. De organisatie blikt terug op een ‘prachtige wielerdag’, met internationale deelnemers. Daarnaast is Louis Koevoets benoemd tot erevoorzitter.

Om kwart voor tien ‘s ochtends stonden de kleinste deelnemers aan de start, voor de ‘Ukkiepukkie race’. Op hun loopfietsen vlogen ze over de baan. En na nog zeven andere categorieën van de dikkebandenraces, was het de beurt aan de nieuwelingen mannen om aan hun tocht over veertig kilometer te beginnen. De eindwinst was na een spannende sprint voor Thomas Panken.

‘s Middags startten de Elite-Beloften met een rit van negentig kilometer. Net als bij de nieuwelingen draaide het hier ook uit op een eindsprint in de Timerwolfstraat. Raymond Kreder was de snelste vóór Kevin Reuvers en Robert Berk.

Dames

Bij de elite dames deden een aantal internationale deelnemers mee. Uit zowel Zuid-Afrika als het Verenigd Koninkrijk stonden rensters aan de start. Eén van de rensters uit Zuid-Afrika, Tiffany Keeps, behaalde een tweede plaats. De eerste plaats was voor Elisa Serné, Jennifer van der Voort eindigde als derde. Bij de nieuwelingen vrouwen ging Claudia Leusink als eerste over de streep. Na haar kwamen Emilie Fransen en Elena van der Veken.

Jubileum

Er werd zondag afscheid genomen van Louis Koevoets. Na veertig jaar stopt hij als voorzitter. Hij is benoemd tot erevoorzitter. Daarnaast maakte de organisatie bekend dat bij de volgende editie in 2024 flink uitgepakt gaat worden. Dat is vanwege het 75-jarig jubileum. Hoe of wat er dan gaat gebeuren, blijft nog een verrassing.