Halsteren

Intratuin pakt groots uit met kerstshow: ‘Mensen een onbezorgde periode geven’

Anouk Houweling Anouk Houweling

Bij de Intratuin in Halsteren zijn ze weer klaar voor de feestdagen. Met een vernieuwde kerstshow is er dit jaar flink uitgepakt. Bij binnenkomst kom je al in een betoverende fantasiewereld terecht. Na een rondje langs de miniaturen kan je daarna genieten van een high thea in de spiegeltent.

Gerrie Veraart van Intratuin Halsteren is blij dat het tuincentrum aan de Halsterseweg de bezoekers weer normaal kan ontvangen. “We willen mensen graag een onbezorgde periode geven na wat we vorig jaar hebben meegemaakt”, zegt Veraart. Ook vorig jaar hadden ze hun best gedaan op een mooie kerstshow tot ze een tijdje dicht moesten, maar toch zijn ze die periode goed doorgekomen. “Dat was even wrang, absoluut”, zegt Veraart.

Fantasiewereld

Binnen het overkoepelende thema ‘The Most Wonderfull Time’ staat de kerstshow dit jaar in het teken van de fantasiewereld. Bij binnenkomst sta je al direct tussen verschillende sprookjesachtige figuren. “Met een professor die de scepter zwaait over onze kerstperiode”, zegt Veraart. Daarna kan je je weg vervolgen richting de miniatuurwerelden die elk hun eigen verhaal vertellen.

Miniatuur

“Wat we veel gaan zien, is dat mensen na vorig jaar de gezelligheid eerder in huis gaan halen”, vertelt Veraart. Waar je tussen de kleine kerstdorpjes inspiratie op kunt doen voor je eigen vensterbankdorp zijn er daarna een heel aantal afdelingen. Op die afdelingen kan je de kerstversiering bij elkaar zoeken, met bijvoorbeeld tijgerprintballen, grote veren in verschillende kleuren, kerststerren voor in het raam en natuurlijk een kerstboom. “We hebben zeker uitgepakt”, zegt Veraart.

High Tea

Naast de betoverende miniatuurwereld kan je tussendoor ook genieten van een uitgebreid high tea in de authentieke spiegeltent. Met een lopend buffet, spiegels aan beide kanten en de bijbehorende kerstmuziek op de achtergrond is ook hier de sfeer van het thema aanwezig. “Twee à drie keer per dag draaien we zo’n high tea”, zegt Veraart. Ook zijn ze sinds vorig jaar samen gaan werken met Rudolf van Veen die voor de ingang van het tuincentrum een kleine bakkerij heeft staan. “In de week voor en na kerst geeft hij een ‘Rudolfs high thea’ waar onze gasten aan deel kunnen nemen en ze krijgen als presentje zijn nieuwe kookboek mee”, vertelt Veraart.