Roosendaal

Inwoners Roosendaal denken mee over ontwikkeling gebied de Bulkenaar

Foto: Gemeente Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Ruim 400 inwoners van de gemeente Roosendaal hebben afgelopen maand een reactie gegeven op de ontwikkeling van het gebied de Bulkenaar. In dit gebied moet in 2025 het nieuwe Bravis ziekenhuis komen. De reacties zijn verzameld en worden op woensdagavond 13 november gepresenteerd in wijkcentrum de Bergspil.

De gemeente heeft bewoners in de wijk Tolberg en daarbuiten gevraagd mee te denken over het gebied de Bulkenaar. Alle belangen, ideeën, wensen en zorgen zijn in kaart gebracht. Inwoners konden via een digitale enquete hun mening geven over de ontwikkeling van het gebied en de ontsluiting van de wijk Tolberg. Ook zijn medewerkers van de gemeente in winkelcentrum Tolberg met inwoners in gesprek gegaan.

Posters

Tijdens de presentatie op woensdagavond 13 november zijn medewerkers van de gemeente en het onderzoeksbureau aanwezig die vertellen wat de reacties hebben opgeleverd. De vele reacties zijn in categorieën onderverdeeld en staan vermeld op grote posters. Op deze manier kan iedereen eenvoudig zien hoe er is gereageerd. De posters worden na de bijeenkomst op de website www.roosendaal.nl/bulkenaar geplaatst. Ook worden ze opgehangen in winkelcentrum Tolberg.

Bestemmingsplan

De reacties van de inwoners zijn belangrijk voor het plan dat de gemeente, in samenwerking met Bravis, maakt voor het gebied de Bulkenaar. De gemeente wil zoveel mogelijk rekening houden met alle ideeën, wensen en behoeftes. Dit plan is ook de basis voor het op te stellen bestemmingsplan. Het is de bedoeling dat het opstellen van het bestemmingsplan start in januari en uiterlijk in maart 2021 door de gemeenteraad wordt vastgesteld.