Geen regio geselecteerd

Inwoners Steenbergen verdeeld over komst asielzoekers

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Precies de helft van de inwoners van de gemeente Steenbergen is voor de komst van asielzoekers. Dat blijkt uit een enquête die in oktober werd gehouden. De andere helft ziet het liever niet gebeuren.

 

De enquête is in totaal 4300 keer ingevuld. Echter onderzoekers gebruiken er maar 1400, omdat de rest niet representatief was.

Als de gemeente aan bepaalde voorwaarden kan voldoen, zijn er iets meer voorstanders. Deelnemers aan de enquête vinden dat vluchtelingen zich moeten aanpassen en dat de veiligheid voor de inwoners van Steenbergen moet worden gegarandeerd. Mocht aan deze voorwaarden worden voldaan is 54 procent voor de opvang van asielzoekers.

Dinsdag maakte de gemeente al bekend dat er plannen klaar liggen voor de opvang van 200 tot 300 asielzoekers verdeeld over de gemeente.

Tijdens de informatiebijeenkomst die vorige maand werd gehouden in Steenbergen, waren er vooral tegenstanders aanwezig. De uitslag van de enquête geeft dus niet het beeld weer van de sfeer tijdens de informatiebijeenkomst.

De resultaten van de enquête worden maandag besproken in de gemeenteraad.