Zundert

Inwoners van Zundert blij met extra duofiets: ‘Geweldig en mooi’

Emma Janvier Emma Janvier

Er rijdt al een tijdje een duofiets door de straten van Zundert, maar tot nu toe was deze alleen beschikbaar voor cliënten van zorgorganisatie Avoord. Tot grote vreugde van alle andere inwoners van Zundert, is er sinds donderdag een tweede duofiets beschikbaar: voor iedereen! En deze werd donderdag feestelijk onthuld.

“Hij fietst geweldig en het is nog een mooi ding ook”, vertelt meneer Monden glunderend. Monden mocht samen met wethouder Wesley van Steen als eerste de fiets uitproberen. “Ik heb zelf altijd veel gefietst, maar ik kan dat helaas niet meer alleen.”

Onder de indruk

Ook Van Steen is onder de indruk. “Het is fantastisch, echt een geweldige aanschaf”, vertelt hij na zijn ritje. “Het is een initiatief vanuit het lokale sportakkoord. Dat het op zo’n brede manier kan landen bij Avoord met de gedachte dat iedereen er gebruik van kan maken, sluit heel goed aan bij de Zundertse perspectieven.”

Monique Broeren weet alle ins en outs over de fietsen. Zij is coördinator vrijwilligers en welzijn bij Avoord. Ze kan niet blijer zijn met de komst van de tweede fiets. “Onze eerste fiets wordt heel veel gebruikt. We kregen vanuit de buurt de vraag of ze hem ook een keertje konden lenen”, legt ze uit. “Maar dat lukt bijna niet want hij is altijd bezet!”

Rondje Moerse boys

Gelukkig is er nu een tweede. “De fiets is echt voor alle inwoners van Zundert die er gebruik van willen maken”, zegt Broeren. “Er zit een trapondersteuning op en een houder voor een loopstok of rollator.” Volgens haar is het een perfect uitje voor tijdens het lekkere weer. “De oplader zit op de fiets erbij, dus als de hij leeg is kan je hem op een terrasje opladen”, knipoogt ze.

Voor meneer Monden is het niet moeilijk om te bedenken waar hij allemaal naartoe gaat fietsen. “We gaan langs de Moerse boys”, grijnst hij met een wit-oranje sjaaltje om zijn nek. Lachend kijkt de wethouder hem aan. “Meneer is al meer dan zestig jaar fan, dus dit is een mooie manier om langs die velden daar een rondje te maken.”