Hoogerheide

Inwoners Woensdrecht kunnen ook buiten afval gescheiden deponeren

Han Verbeem Han Verbeem

Inwoners van de gemeente Woensdrecht kunnen voortaan op straat hun afval gescheiden in vuilnisbakken deponeren. Verspreid over de vijf dorpskernen komen in totaal zeventien bakken met gescheiden compartimenten voor groen- en restafval. Half april moeten ze op de belangrijkste punten langs de straten en pleinen staan.

D66-initiatief

Dinsdagmiddag onthulde wethouder Henk Kielman de eerste duurzame gescheiden afvalbak, bij het plantsoen naast het gemeentehuis in Hoogerheide. Het plaatsen van deze bakken in de openbare ruimte is een idee van D66-raadslid Thierry de Heer. Hij diende het voorstel in tijdens de gemeenteraadsvergadering en het college heeft de handschoen opgepakt, sprak Kielman tijdens de onthulling. Het de financiële steun van een subsidie van de zwerfafvalvereniging kwamen de bakken tot stand.

Bewust maken

“We willen met de nieuwe bakken enerzijds de zichtbaarheid en toegankelijkheid van de voorzieningen verbeteren”, aldus Kielman. “Tegelijk willen we ook mensen meer bewust maken van het belang van afvalscheiding.” De bakken zijn niet alleen nuttig maar zien er ook fraai uit, door de bijzondere vormgeving.

Blikvangers vervangen

De gescheiden afvalbakken vervangen de zogeheten Blikvangers, die onder meer bij de carpoolplaats aan de Scheldeweg in Hoogerheide staan. Dat zijn netten waarin automobilisten afval en etensresten kunnen werpen.