Bergen op Zoom

Inzamelen van plastic aan huis van start

Redactie Redactie

Vanaf nu kan je in de gemeente Bergen op Zoom je zakken vol plastic en drankkartons op straat zetten. Saver haalt deze eens in de twee weken op. De proef die een jaar lang wordt uitgevoerd, is niet alleen goed voor het milieu. Ook voor de portemonnee van de Bergenaar is het een goede zet.

Woensdagmorgen is door Yvonne Kammeijer, wethouder van Bergen op Zoom, samen met Pascal de Klerk van Saver de eerste zak kunststof in de vrachtwagen gegooid. Dit was het startschot voor de proef waar de gemeente erg veel vertrouwen in heeft. “Het experiment heeft verschillende doelen. Zo hopen wij dat men het afval beter gaat scheiden. Maar ook voor de burgers zelf is het een vooruitgang. Op deze manier hoef je namelijk minder vaak de grijze container te laten legen. Dit is dus ook goed voor de portemonnee” aldus Kammeijer.

Alle bewoners hebben een brief in de bus gehad. Achterop die brief staat de dag vermeld waarop de zakken worden opgehaald in de wijk waarin men woont. De zakken kun je halen bij verschillende supermarkten en bibliotheken.