Bergen op Zoom

Inzamelingsactie opgezet na laffe daad op Nieuwjaarsdag

De auto van Vincent en Karin van Zunderd brandde volledig uit

Redactie Redactie

Vincent (43) en Karin (42) van Zunderd uit Bergen op Zoom kenden een dramatisch begin van het nieuwe jaar. Zij zagen hun auto in vlammen opgaan. Familieleden hebben een inzamelingsactie opgezet voor het stel. Het uiteindelijke doel is om 1250 euro op te halen, om een tweedehands auto te kopen. Die hebben zij namelijk hard nodig.

Vincent en Karin schrokken zich een hoedje op Nieuwjaarsdag. Na een harde knal keken ze uit het raam en stond hun auto in vuur en vlam. Beide renden naar buiten, maar na het bellen van 112 kon de auto niet meer gered worden. Later bleek dat de auto met voorbedachten rade in de hens is gezet. Een ruit bleek ingetikt te zijn en vuurwerk werd naar binnen gegooid.

Inzamelingsactie

2 januari werd Karin verrast toen ze keek op Facebook. Haar schoonzus had een inzamelingsactie gedeeld voor het getergde paar. De twee wisten niet wat hen overkwam. “We zijn er stil van. Dit is echt heel lief”, vertelt Karin aan BN De Stem. De twee wonen pas sinds december aan het Piusplein in Bergen op Zoom, om allebei een nieuwe start te maken. Na allebei een scheiding achter de rug te hebben, liepen ze elkaar tegen het lijf.

Mantelzorg en werkloos

De twee zijn mantelzorgers, want de vader van Vincent heeft Parkinson en kan zelf geen boodschappen doen. Hoewel ze de auto hard nodig hebben, is er geen geld voor. Karin zoekt naar werk en Vincent is afgekeurd. De Bergenaren zijn hun familie eeuwig dankbaar. “Dit had ik niet verwacht, ze willen echt helpen.”

Donatie

De inzamelingsactie staat op www.doneerdoel.nl. Het doel is 1250 euro op te halen voor het stel. Inmiddels is er al 800 euro opgehaald.