West-Brabant

ISD Brabantse Wal gaat stijgende werkloosheid aanpakken

Wethouders Barry Jacobs, Koos Krook en Lars van der Beek willen het Werkcentrum meer inzetten om mensen aan het werk te krijgen

Redactie Redactie

ISD Brabantse Wal voert een verandering in het beleid door. De gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen willen beter gaan samenwerken, om zodoende mensen met de grootste afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te krijgen.

Wethouders Barry Jacobs (Bergen op Zoom), Lars van der Beek (Woensdrecht) en Koos Krook (Steenbergen) willen het Werkcentrum meer gaan inzetten om mensen aan het werk te krijgen. Jacobs: “In de periode van 2012 tot 2018 is het aantal mensen met een uitkering gestegen naar ongeveer 2500 mensen. Het roer moet om.”

Aandacht geven

Van der Beek, tevens voorzitter van het WVS, vertelt dat de ambitie om mensen beter te leren kennen er is. “Wij willen er voor zorgen dat zo veel mogelijk mensen aan het werk kunnen, betaald of vrijwilligerswerk. Door mensen meer aandacht te geven, willen wij de werklozen beter leren kennen en zodoende een passende betaalde baan of vrijwilligersbaan voor ze te vinden.”

Inzetten op werkcentrum

Krook, voorzitter ISD Brabantse Wal en wethouder van de gemeente Steenbergen, beaamt dat er beter naar de specifieke doelgroep gekeken moet worden. Daarbij moet het Werkcentrum de oplossing zijn. “We willen het Werkcentrum meer gaan gebruiken vóór de mensen. Er komt geschoold personeel, die via een vraagwijze een beter beeld krijgt van een cliënt. Zo hopen wij het aantal werklozen de komende jaren terug te schroeven.”