Hoogerheide

ISD krijgt vaste plek in Woensdrecht, cliënten hoeven niet meer te reizen

Het gemeentehuis van Woensdrecht in Hoogerheide.

Sven de Laet Sven de Laet

Vanaf september hoeven Woensdrechtse cliënten van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Brabantse Wal (ISD) niet meer naar Bergen op Zoom te reizen voor afspraken. Inwoners die in de bijstand zitten of een uitkering hebben, kunnen dan in de gemeente zelf terecht bij begeleiders.

Er komen vanaf volgende maand twee zogenaamde klantmanagers van de ISD richting het Woensdrechtse gemeentehuis in Hoogerheide. Zij zullen daar van maandag tot en met donderdag cliënten begeleiden. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij het vinden van een leerwerktraject, dagbesteding of een baan.

Langgekoesterde wens

Wethouder Lars van der Beek is in zijn nopjes, nu de ISD – die in totaal zo’n 160 cliënten begeleidt – een vaste plek krijgt in Woensdrecht. “Wij pleiten al lang voor een volledige dienstverlening binnen het sociaal domein vanuit ons eigen gemeentehuis.”

“Samen met ons team Jeugd, de wmo-consulenten en armoedebestrijding hebben we nu zorg en ondersteuning in de breedste zin van het woord lokaal. Voor onze inwoners is dit een heel goede ontwikkeling. Zij kunnen gewoon in hun eigen gemeente terecht.”