Roosendaal

Islamitische basisschool Roosendaal komt in schoolgebouw De Rietgoor

De islamitische basisschool komt in het schoolgebouw van De Rietgoor © Google Maps

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De eerste islamitische basisschool van Roosendaal komt in het schoolgebouw van De Rietgoor in de wijk Tolberg. Dat hebben de gemeente Roosendaal en Stichting Islamitisch Primair Onderwijs (SIPO) vrijdagochtend bekend gemaakt.

SIPO hoopte een school te kunnen starten in de wijken Kroeven of Kortendijk. Daar zouden de meeste kinderen zitten die gebruik gaan maken van het islamitisch basisonderwijs. Echter is er op dit moment geen locatie in deze wijken beschikbaar. Het schoolgebouw van De Rietgoor aan de Heulberg komt na dit schooljaar vrij. De Rietgoor verhuist namelijk naar het leegstaande gebouw aan de Hoveniersberg.

Vier groepen

De islamitische basisschool start met ongeveer 70 tot 80 leerlingen verdeeld over vier groepen. Vervolgens komt er ieder schooljaar een groep bij. Er komen vier leerkrachten, een onderwijsassistent en een directeur op de school te werken. Het aantal leerkrachten zal in de loop der jaren groeien.

Geïnformeerd

De gemeenteraad, omwonenden, ondernemers in het winkelcentrum en het wijkhuis zijn vrijdag per brief geïnformeerd. De zomervakantie wordt gebruikt om de Islamitische basisschool gereed te maken. SIPO heeft naast Roosendaal nog drie basisscholen in Brabant. Zo zijn er locaties in Bergen op Zoom, Breda en Tilburg. De naam van de nieuwe islamitische basisschool is nog niet bekend.